About a Boy (Film, 2002) - MovieMeter.nl (2024)

+ Mijn Updates

+ Mijn Films

  • Info
  • Stemmen
  • Kopen
  • Statistieken

Komedie / Drama |101 minuten

3,15 1.817 stemmen

+ Mijn stem

252 reacties

Genre:Komedie / Drama

Speelduur:101 minuten

Oorsprong:Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door:ChrisWeitz en PaulWeitz

Met onder meer:HughGrant, NicholasHoult en ToniCollette

IMDb beoordeling:About a Boy (Film, 2002) - MovieMeter.nl (2)7,1(192.155)

Gesproken taal:Engels

Releasedatum:6 juni 2002

Plot About a Boy

"Growing up has nothing to do with age."

Will is 38 maar gedraagt zich als een tiener. Hij is single, heeft geen kinderen en is nog steeds cool: hij rijdt in een snelle auto, gaat naar trendy clubs en weet welke sportschoenen je hoort te dragen. Hij heeft ook een perfecte manier gevonden om vrouwen te ontmoeten: hij gaat naar bijeenkomsten van alleenstaande ouders, waar veel vrouwen komen die een nieuwe leuke man zoeken, en doet alsof hij zelf ook een kind heeft. Via zo'n bijeenkomst ontmoet hij Marcus, de oudste twaalfjarige jongen ter wereld. Marcus is een beetje vreemd: hij luistert graag naar Joni Mitchell en Mozart, hij zorgt voor zijn moeder en hij heeft zelfs nog nooit sportschoenen gedragen. Langzaam ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de twee.

About a Boy (Film, 2002) - MovieMeter.nl (12)About a Boy (Film, 2002) - MovieMeter.nl (13)About a Boy (Film, 2002) - MovieMeter.nl (14)About a Boy (Film, 2002) - MovieMeter.nl (15)About a Boy (Film, 2002) - MovieMeter.nl (16)About a Boy (Film, 2002) - MovieMeter.nl (17)About a Boy (Film, 2002) - MovieMeter.nl (18)About a Boy (Film, 2002) - MovieMeter.nl (19)About a Boy (Film, 2002) - MovieMeter.nl (20)About a Boy (Film, 2002) - MovieMeter.nl (21)

',nextArrow: '

',responsive: [{breakpoint: 767,settings: {slidesToShow: 2.2,slidesToScroll: 2}}]});});

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Hugh Grant

Will Freeman

Nicholas Hoult

Marcus Brewer

Toni Collette

Fiona Brewer

Rachel Weisz

Rachel

Natalia Tena

Ellie

Victoria Smurfit

Suzie

Sharon Small

Christine

Madison Cook

Imogen

Jordan Cook

Imogen

', nextArrow: '

',responsive: [{ breakpoint: 767, settings: {slidesToShow: 2.7,slidesToScroll: 2 }}]});});

Video's en trailers

Voeg een video of trailers toe

Reviews & comments

  • 252 berichten
  • 27 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 252 BERICHTEN
  • 27 MENINGEN

zoeken in:

Vorige123789Volgende

IH88

  • 8873 berichten
  • 3106 stemmen

27 april 2017, 18:31 uur

“I am an island. I am bloody Ibiza!”

Voorspelbare maar wel leuke Engelse romcom. Grant en een jonge Hoult hebben een aardige chemie en hun gezamenlijke scènes zorgen voor het nodige vermaak. Ondanks een wat donkere verhaallijn omtrent de moeder van Marcus (Collette) blijft het een luchtige en vlotte film waar je met een glimlach naar zit te kijken. Iets meer Rachel Weisz had wel gemogen.

SunChaser

  • 670 berichten
  • 749 stemmen

12 november 2017, 07:47 uur

Ik ben gek op romcoms gek op coming of age films en hugh grant. Maar about a boy komt maar niet van de grond. Bijzonder ongeloofwaardig ook dat hij een plan moet verzinnen om seks te hebben. Hij is rijk. En dat joch is irritant.

Shinobi

  • 4297 berichten
  • 2512 stemmen

29 juli 2018, 14:52 uur

"There's probably no point to my life."

De gelijknamige tv-serie had ik al eens gezien, maar de film nog niet.

Het uitgangspunt van een nietsnut wiens leven op zijn kop gezet wordt door een eigenaardig twaalfjarig jochie is nog best aardig. Dit komt vooral door de opmerkelijke contrasten die het oplevert en de band tussen deze twee. De dramatische insteek had alleen niet gehoeven wat mij betreft.

Als geheel kabbelt 'About a Boy' rustig voort, zonder echt grootse ontwikkelingen. Het zorgt voor een aantal interessante situaties die onderschreven worden door een ironische voice-over. Op deze manier wordt er een aangenaam niveau gecreëerd waar je als kijker de personages gepresenteerd ziet worden in hun menselijk falen, hoewel het merendeel vrij voorspelbaar is; je blijft hopen op een positieve uitkomst.

Er is een aardige chemie aanwezig tussen Hugh Grant en Nicholas Hoult. De momenten tussen deze twee zijn leuk om te zien. Hierin speelt Grant - zoals vanouds - een gladjakker, maar zijn timing blijft gewoonweg onfeilbaar. Het is grappig om zo een jonge Hoult te zien, maar zijn spel is iets te onwennig. Het leidt tot een merkwaardige gang van zaken in een film met een donker randje.

Al met al een redelijke tragicomedy, maar hier had voor mijn gevoel toch meer in kunnen zitten.

Kleine 3,0 sterren.

Cbc95

  • 21 berichten
  • 19 stemmen

3 april 2019, 21:10 uur

Ik ben een beetje verbaasd over de reacties hier. Ik heb de film gisteren gekeken en was blij verrast. Ik dacht een slechte romcom aan te treffen (misschien dat dat al het verschil maakt, lage verwachtingen), maar de film bleek diepgang te hebben en helemaal niet zo standaard te zijn. Zowel Hugh Grant als het jongetje kan ik waarderen in de film en hun relatie met elkaar.

FlorisV

  • 1704 berichten
  • 710 stemmen

12 augustus 2019, 13:59 uur

SunChaser schreef:

Ik ben gek op romcoms gek op coming of age films en hugh grant. Maar about a boy komt maar niet van de grond. Bijzonder ongeloofwaardig ook dat hij een plan moet verzinnen om seks te hebben. Hij is rijk. En dat joch is irritant.

Hij is niet schatrijk, hij kan lummelend door het leven gaan vanwege een geldkraantje door royalties, maar woont niet in een gigantische villa of zo. Verder heeft hij een gebrek aan status, hij is namelijk niet door eigen succes rijk geworden. Dat maakt heel veel uit voor de meeste vrouwen. Natuurlijk zullen genoeg vallen op iemand met het uiterlijk en de charmes van Grant. Maar toch is het een op een lijf geschreven rol voor hem omdat hij zelf toegegeven heeft ook zo geleefd te hebben, helemaal niets uitvoeren, beetje flaneren, feestje hier en daar, dolce far niente.

Overigens is Will voor mij wel een held. omdat hij leven als nietsnut tot kunst verheven heeft. Misschien heeft de schrijver wel het fantastische, levensveranderende boek Lof der Luiheid gelezen, van Tom Hodgkinson.

MisterD 1985

  • 151 berichten
  • 858 stemmen

26 januari 2020, 05:01 uur

Bijzondere film, met een goede chemie. Hij loopt lekker in elkaar over en lijkt te kloppen.

Robi

  • 2404 berichten
  • 2468 stemmen

10 januari 2021, 11:51 uur

Er zijn van die films die eigenlijk helemaal niet zo bijzonder zijn, maar waar je dan toch een klik mee hebt. Deze film is zo'n zeldzaam geval voor mij. Ik had de film dus al twee keer gezien en op de een of andere manier blijven bepaalde scenes altijd hangen. De scene waar de eendjes gevoerd worden is daar een goed voorbeeld van. Daar moet ik toch met enige regelmaat aan denken en dan komt er weer een glimlach op mijn gezicht. De titel van de film is een ander verhaal. Die wist ik niet te onthouden. En dus wist ik ook niet meer in welke film die beroemde scene nou zat. Totdat deze weer eens op tv kwam en ik bij de beschrijving van de film zag dat dit de bewuste film was. We hebben hem gelijk maar weer eens gekeken gisterenavond. En tja, het is wel een leuke film met leuke spelers en een leuk verhaal. Maar echt een super bijzondere film is het nou toch ook weer niet. Het loopt allemaal lekker weg en is ook zeker best wel voorspelbaar. Echt een filmpje voor het hele gezin. Geen hoogvlieger dus. Ik hoop dat ik de titel nou voortaan weet te onthouden en ik zal hem ook vast nog wel eens een keertje gaan zien. Maar het is zeker geen film waarvan ik iedereen aanraadt om hem ook eens te gaan bekijken.

vinejo

  • 108 berichten
  • 102 stemmen

23 januari 2021, 20:39 uur

Onderhoudende film. Zeer sterke acteerprestatie van de moeder van het knaapje (Colette) . Leek wel eerder een televisie serie dan een film, het ging zeker niet over het neerzetten van majestueuze scenes.

Rotterdam@1

  • 712 berichten
  • 330 stemmen

15 april 2022, 13:48 uur

Verhaal is niet overtuigend voor mij, enorm vergezocht en tesamen met Hugh Grant, "not my cup of tea".

Vanavond is deze film op België één, zie geen exacte aankondiging op deze site, zoals wel vaker van Ned. of Belg. films op de gewone netten. Bij deze dus, rond half elf.

teigertje

  • 2100 berichten
  • 2765 stemmen

7 juli 2023, 22:21 uur

Nog steeds een hele vermakelijke feel good movie.

Die gezellig is en blijft genieten.

Het type film, waarvan Hugh Grant toch wel een van de betere acteurs blijft, van dit soort warme en vrolijke films.

Daarin blijft hij de feel good movie koning van het witte doek.

nijkerkbert

  • 485 berichten
  • 663 stemmen

12 november 2023, 00:45 uur

Na heel lange tijd About a boy weer eens gekeken.

In mijn herinnering een prachtige tragikomedie.

Maar nu blijkt dat herinneringen bedrieglijk zijn.

Het blijft nog steeds een prima film met een mooie chemie tussen Grant en Hoult. Ook Toni Colette levert een puike prestatie als de suïcidale Fiona,

en ja, Rachel Weisz blijft een adembenemend mooi vrouw.

Maar toch bleef ik uiteindelijk steken op een voldoende. 3☆

Moviestar1979

  • 1587 berichten
  • 939 stemmen

28 december 2023, 22:04 uur

Naar het gelijknamige boek van Nick Hornby. In het boek speelt zich het verhaal af in 1993-1994, en maakt Marcus kennis met de band Nirvana. Het verhaal bereikt zijn hoogtepunt, zodra de kinderen worden getroffen door de zelfmoord van Kurt Cobain. De titel van het verhaal, is een toespeling op het nummer "About A Girl" van Nirvana.

Brad Pitt werd benaderd voor de hoofdrol, maar hij sloeg het aanbod af. In zijn optiek was het onwaarschijnlijk dat hij een zogenaamde alleenstaande vader kon spelen, en vervolgens alles in de strijd gooit om dames te versieren. In de film wordt zijn foto echter gebruikt voor de cover van het tijdschrift "Esquire." De rol van Will ging naar Hugh Grant, die zijn tijd omschrijft als een 'tijdseenheid.' Zo brengt hij geregeld wat tijd door op de website "supermodelswithseethroughtops.com." Een opvallend detail, is dat deze website daadwerkelijk bestaat. Anders dan wat de titel doet vermoeden, gaat het hier om een foto van paus Johannes Paulus II in zijn "pausmobiel." Will Freeman doet zijn achternaam eer aan. In de film leeft hij onder het citaat "No man is an island." Hoewel dit gekscherend aan Jon Bon Jovi wordt toegekend, werd het in 1624 door John Donne geschreven in zijn werk "Meditation XVII." Jon Bon Jovi gebruikte het citaat wel als openingstekst voor het nummer "Santa Fe" uit Young Guns II. Natalia Tena maakte met deze film haar acteerdebuut. Emma Thompson was daarnaast ook even in beeld voor een rol in de film.

Regisseur Chris Weitz zorgde in het begin voor wat twijfels bij de meeste critici. De vraag was of een rasechte Amerikaan wel in staat was om een dergelijk Engels onderwerp te regisseren. Het is niet geheel onbekend dat Weitz in het verleden aan de universiteit van Cambridge heeft gestudeerd. Daarnaast was hij samen met zijn broer Paul Weitz, Nick Hornby en Peter Hedges verantwoordelijk voor het scenario. De cast is goed samengesteld. Dit bestaande uit Toni Collette als de suïcidale moeder van Marcus. Opmerkelijk genoeg bevat de film ook een scène, die naar haar personage uit The Sixth Sense verwijst. Tot slot bevat de soundtrack ook een paar geweldige nummers. Zeker de moeite waard om mee te nemen.

3,0 *

Vorige123789Volgende

About a Boy (Film, 2002) - MovieMeter.nl (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 6234

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.